Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجرای پویش مردمی «مسجد، کانون سلامت» توسط بچه‌های مسجد، اجرای پویش ملی «ختم حدیث کساء» برای شفای بیماران کرونا و برگزاری جشنواره ملی «قصه‌های روستای من» از مهمترین اخبار حوزه مسجد در ۲۳ اسفندماه است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر مهمترین اخبار این حوزه در بیست و سومین روز از اسفند ماه ۹۸:

 

عزم جدی بچه‌های مسجد برای شکست کرونا با پویش مردمی «مسجد، کانون سلامت»

 

 

 

حجت الاسلام دکتر «حبیب رضا ارزانی»  با بیان اینکه مسجد کانون وحدت، همدلی و شکل گیری حرکت های اثرگذار اجتماعی است، گفت: پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا که امروز به مسئله اول جهان و کشور اسلامیمان ایران تبدیل شده است نیز نیازمند عزم و اراده ملی است که کانون اصلی و محور شکل گیری این حرکت عظیم اجتماعی و همراه کردن مردم با مدافعان سلامت، در مساجد شکل می گیرد

 

 رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه احساس مسئولیت برای پیشگیری و مراقبت باید به عنوان یک وظیفه شرعی، اجتماعی و اخلاقی از سوی فرد فرد جامعه دیده شود، افزود: حفظ سلامت سایر افراد موجب کاستن بار مضاعف کادر پزشکی و پرستارانی می شود که اکنون در خط مقدم مقابله با این ویروس قرار داشته و به ارائه خدمت به بیماران می پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

،بنابرگزارش ستاد ارتباطات رسانه ای فهما، حجت الاسلام ارزانی، اظهار کرد: بچه های مسجد با درک صحیح از شرایط کنونی کشور و نیاز مبرم جامعه به اقدامات موثر برای کاهش فشار روانی حاکم بر کشور، وارد صحنه شده اند و با عزم جدی برای شرکت کرونا، پویش مردمی «مسجد کانون سلامت» را اداره می کنند.



وی با اشاره به شکل گیری این پویش ملی با ایفای نقش ویژه کانون های فرهنگی هنری مساجد در پیشگیری از شیوع کرونا و پیامدهای آن از طریق زیست بوم مجازی بچه های مسجد، ابراز کرد: این پویش بزرگ با راهبری ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در قالب تهیه بسته فعالیت های آموزشی و فرهنگ سازی، ارائه آموزش مجازی پیشگیری و مراقبت از شیوع کرونا، جذب مشارکت های مردمی در تهیه و توزیع اقلام بهداشتی در محله و شناسایی و معرفی نیروهای داوطلب به مراکز درمانی و مراقبتی شکل گرفته است.

 


وی با اشاره به تهیه پک های بهداشتی و تغذیه ویژه خانوارهای محروم به صورت خودجوش با مشارکت بچه های مسجد در اقصا نقاط کشور و به صورت خاص در استان های دارای وضعیت قرمز، بیان کرد: مشارکت فعال در ضدعفونی و گندزدایی اماکن عمومی به صورت خودجوش و محوری با مشارکت پایگاه های بسیج و هیئت ها و تشکل های مذهبی و مردم نهاد یکی دیگر از اقدامات در خور ستایش و ستودنی اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد است.



حجت الاسلام ارزانی، تولید ماسک و اقلام بهداشتی مورد نیاز هموطنان را در برخی از کانون های شاخص و محوری به عنوان فعالیتی جهادی و آتش به اختیار مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: مسئولیت پذیری، انسان دوستی و روحیه ایثارگری بچه های مسجد در عرصه کنونی نیز که کم از دوران جنگ تحمیلی ندارد؛ خود را به خوبی نشان داده است به گونه ای که بسیاری از اعضای کانون های مساجد داوطلبانه برای مراقبت از بیماران کرونایی به یاری مدافعان سلامت شتافته اند.

 

وی یکی از ویژگی های بارز کانون های فرهنگی هنری مساجد حضور فعال و موثر در عرصه های مختلف و محدود نشدن در یک شاخه از فعالیت ها خواند و اذعان کرد: ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در همین راستا برنامه های گسترده ای را در قالب بسته فعالیت های دینی، فرهنگی و هنری پیش بینی مسابقه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، مسابقه کتابخوانی «کتاب در خانه»، طرح بازیگران زندگی(پیشگیری از آسیب های اجتماعی)، مسابقه فرهنگی بانوی صبور(آشنایی با شخصیت حضرت زینب«سلام الله علیها») و طرح سراسری سلام بر امام(قرائت زیارت امین الله، روزهای چهارشنبه بعد از نماز مغرب و عشا) در بستر زیست بوم مجازی بچه های مسجد به اجرا درآورده است.

 


وی با اشاره به تأکیدات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر پرهیز از هرگونه تجمع و حضور در اماکن عمومی، اظهار کرد: نقش پررنگ کانون های فرهنگی هنری مساجد در این عرصه نیز با بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی با راه اندازی کانال ارتباطی خانه های نورانی توسط کانون های فرهنگی هنری مساجد (کانال ارتباطی کانون با اعضا و اهالی محله) اطلاع رسانی برنامه های محله، برپایی مجالس شاد و ترحیم به صورت مجازی و... به خدمت گرفته شده است.



وی با اشاره به انعکاس خبری و رسانه ای اقدامات و فعالیت های ارزنده کانون ها در مقابله با ویروس کرونا که با بهره گیری از ظرفیت های مردمی و فضای مجازی صورت گرفته است، گفت: اقدامات و فعالیت های خودجوش و خلاقانه بچه های مسجد در صفحه اختصاصی کانون های فرهنگی هنری در پورتال بچه های مسجد قابل مشاهده است.

 

اجرای پویش ملی «ختم حدیث کساء» برای شفای بیماران کرونا/ حضور بچه‌های مسجد در جبهه سلامت و معنویت

 

 

حجت الاسلام «امیر ارزانی» با ابراز تأسف از درگذشت تعدادی از هموطنانمان به واسطه ابتلا به ویروس کووید ۱۹ از تلاش شبانه روزی مدافعان سلامت قدردانی کرد و گفت: همه ما در مقابله با این بحران به نوبه خود سهم داریم و باید با بهره گیری از تمام توان و ظرفیتی که در اختیار داریم، برای نجات جان هموطنانمان و کنترل و ریشه کن کردن این بیماری تلاش کنیم.

 

مشاور رئیس و مدیرکل هماهنگی امور ستادی، روابط عمومی و بین الملل ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، با اشاره به اطلاع رسانی گسترده ای که از سوی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد در بستر سامانه بچه های مسجد، فضای مجازی، شبکه های اجتماعی و خبرگزاری شبستان صورت گرفته است، افزود: ظرفیت عظیم جوانان و نوجوانان فعال در کانون های فرهنگی هنری مساجد سراسر کشور در این بحران که امروز گستره ای جهانی یافته است، به خوبی خود را نشان داده است.

 

به گزارش ستاد اطلاع رسانی فهما، حجت الاسلام ارزانی، از آغاز پویش ختم حدیث کساء برای رفع مشکلات موجود و شفای بیماران کرونایی خبر داد و اظهار کرد: ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، در پی شیوع بیماری کرونا در کشور و جهان، پویش ختم حدیث کساء را برای دوری بلا و شفای مردم بیمار در فضای مجازی به راه انداخته است.

 

وی ابراز کرد: بزرگان دین ما بر قرائت این حدیث شریف تأکید فراوان داشته اند. حضرت آیت الله بهجت(قدس سره) نیز توجه ویژه ای بر قرائت جمعی حدیث کساء برای رفع گرفتاری ها و شفای بیماران داشتند.

 

مدیرکل هماهنگی امور ستادی، روابط عمومی و بین الملل ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، با بیان اینکه این حدیث شریف روایتی از پنج تن آل عبا، حضرت فاطمه و پدرش و شوهرش و فرزندانش(سلام الله علیهم اجمعین) است، اذعان کرد: کاربران فضای مجازی، اعضای کانونهای فرهنگی هنری مساجد و عموم مردم ایران اسلامی می توانند در این پویش به آدرس https://bachehayemasjed.ir/۳۷ شرکت کرده و به میزان دلخواه تقبل قرائت حدیث کساء نمایند.

 

وی در ادامه حضور خودجوش و داوطلبانه بچه های مسجد در یاری رساندن به مدافعان سلامت و بیماران کرونایی، تولید اقلام بهداشتی مورد نیاز، تهیه پک های بهداشتی، ضدعفونی و پاکسازی سطح شهرها را به عنوان بخشی از فعالیت های کانون ها در جبهه سلامت برشمرد و اظهار کرد: بچه های مسجد فعالیت های خود را تنها در این حوزه محدود نکرده اند و با توجه به نیاز جامعه امروز در عرصه بسیار مهم دیگری وارد میدان شده اند.

 

حجت الاسلام ارزانی، با اشاره به نیاز بیش از پیش جامعه به تقویت روحیه معنوی و نشاط بخشی، بیان کرد: بچه های مسجد محافل معنوی خود را برای پیشگیری از بیماری کرونا در فضای مجازی برگزار می کنند تا ضمن رعایت توصیه ها و نکات بهداشتی و پرهیز از برگزاری تجمعات، از فیوضات ماه های مبارک رجب و شعبان برای تقویت بنیه اعتقادی مردم و کاهش اضطراب و استرس ناشی از شیوع این بیماری بهره ببرند.

 

وی با تأکید اینکه تقویت روح امید، نشاط و شادابی؛ نیازی است که امروز بیش از هر زمانی جامعه ما را برای گذر از این بحران یاری خواهد داد، اظهار کرد: بچه های مسجد در کنار فعالیت هایی که در جبهه سلامت عهده دار شده اند، با تولید محتوا و برنامه ها و فعالیت های خلاقانه و به روز در این عرصه نیز ورود کرده اند و ظرفیت های فضای مجازی و شبکه های اجتماعی را برای ایجاد موجی از نشاط و روحیه بخشی به مردم به خدمت گرفته اند.

 

مشاور رئیس و مدیرکل هماهنگی امور ستادی، روابط عمومی و بین الملل ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، در پایان از ثبت بیش از ۱۷۰ گزارش از اقدامات پیشگیرانه در سامانه بچه های مسجد خبر داد و گفت: اختصاص یک دوره اختصاصی ویژه آموزش پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، تولید موشن گرافی در خصوص آشنایی با تاریخچه و عملکرد این ویروس، درج سئوالات و پاسخ های شایع و متدوال در خصوص این بیماری، تهیه و درج محتوای متنی توصیه و مشاوره به اقشار و اماکن مختلف به تفکیک، از دیگر اقدامات صورت گرفته در بستر زیست بوم مجازی بچه های مسجد به نشانی https://bachehayemasjed.ir است.

 

عزم اهالی مسجد فائق برای مبارزه با کرونا

 

مسجد فائق یکی از  مساجد فعال در خیابان ایران، خیابان 17 شهریور تهران است که برنامه های فرهنگی این مسجد در سطح کشور همواره پیشرو بوده و تمام تلاش دست اندرکاران آن انجام فعالیت های تربیتی، فراغتی ویژه کودکان و نوجوانان به صورت کیفی و انجام فعالیت های جهادی و دستگیری از نیازمندان و محرومین است.

 

مسجد فائق با طرح‌هایی جالب توجه، اقدامات تربیتی و پرورشی خود را برای دختران و پسران سنین ۲سال تا پیش از دانشگاه و حوزه اجرا می‌کند و در این راستا تاکنون گام‌های بلندی برداشته است. راه‌اندازی اولین رستوران بازی‌های فکری با هدف تقویت اندیشه دینی و خلاقیت دانش‌آموزان یکی از رویکردها و طرح های این مسجد به منظور تامین خوراک فکری و نیز فعال کردن خلاقیت اهالی مسجد است.

 

حجت‌الاسلام حسینی معروف به «حسینی اخلاق در خانواده» سالیان سال امام جماعت مسجد فائق بود، تمام تلاش و هم وغم ایشان  در ابتدای ساخت این مسجد رونق مسجد فائق با حضور جوانان و تربیت نیروهای متعهد بود و این تلاش ایشان در طول امامت وی بر این مسجد به ثمر نشست، به گونه ای که مسجد فائق در سالیان اخیر به عنوان یکی از مساجد فعال تهران شناخته می شد.

 

بعد از رحلت این روحانی و امام جماعت سرشناس تهران، در حال حاضر حجت‌الاسلام سید امیرحسین حسینی عهده دار امامت مسجد فائق را برعهده گرفت.

 

در حال حاضر و با شیوع ویروس کرونا بسیاری از مساجد برای مقابله با این ویروس منحوس وارد عمل شده اند و با فعالیت های جهادی تلاش می کنند، گامی در جهت پیشگیری از شیوع این بیماری در جامعه بردارند. مسجدفائق نیز به همت فعالین این مسجد و با فعالیت های جهادی تلاش دارد، گامی در جهت مقابله با کرونا بردارد. ضد عفونی کردن محله توسط فعالین مسجد در راستای تحقق «پویش# کرونا را شکست می دهیم» از جمله این اقدامات است

 

 

 

جشنواره ملی «قصه‌های روستای من» برگزار می‌شود

 

 

 

حجت‌الاسلام «احمد پهلوانی» در گفت‌‌وگو با خبرنگار ستاد ارتباطات رسانه‌ای فهما، با بیان اینکه بسیاری از برنامه‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان با توجه به شیوع ویروس کرونا لغو شده است، اظهارکرد: اما با این وجود کانون‌ها از بستر فضای مجازی استفاده کردند تا با مخاطبان و اعضای خود ارتباط داشته باشند.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان ادامه داد: در این راستا در بستر شبکه‌های مجازی داخلی، فعالیت‌های مختلفی از سوی اعضا انجام می‌پذیرد از جمله اطلاع‌رسانی از طریق انتشار محتوای مرتبط در راستای آگاه کردن اعضا که تاکنون با استقبال خوبی مواجه شده است.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از سوی دیگر اعضای کانون‌های مساجد استان، با حضور در اماکن عمومی نظیر مساجد و معابر اقدام به ضدعفونی و گندزدایی محیط کردند.

 

حجت‌الاسلام پهلوانی در ادامه به برگزاری جشنواره ملی «قصه‌های روستای من» اشاره کرد و گفت: قرار است این جشنواره پایان فروردین برگزار شود اما با توجه به شرایط فعلی، این احتمال وجود دارد که برگزاری آن به تعویق بیفتد.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: به نظر می رسد با توجه به شرایط فعلی ناشی از شیوع ویروس کرونا، فرصت مناسبی باشد که علاقه‌مندان و اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در این رویداد شرکت کنند و آثار صوتی خود را از طریق نرم‌افزارهای پیام رسان تلفن همراه به شماره ای که در فراخوان جشنواره اعلام شده، ارسال کنند.

 

مسجد «لینوود» کریستچرچ تبدیل به «مرکز شکیبایی» می‌شود

 

 

 

به نقل از « stuff»،مسجد «لینوود» کریستچرچ برای تبدیل به مرکز امید به منظور کمک به شفا و ایجاد شادابی در جامعه اسلامی این شهر توسعه پیدا می کند.

 

سرمایه گذاران زمینی را در اطراف این مسجد خریداری کرده اند و بودجه ساخت مسجد جدید به عنوان «مرکز شکیبایی» را تأمین می کنند.

 

قرار است این مسجد مرکزی برای همه مردم از سراسر جامعه و از همه مذاهب باشد.

 

این طرح قبل از حمله تروریستی به مسجد «لینوود» در سال 2019 میلادی هم مطرح شده بود اما به دلیل افزایش تعداد نمازگزاران در پی این حادثه ،این طرح سرعت بیشتری گرفت.

 

شرکت کنندگان در نمازهای جمعه که نیمی از مسجد را قبل از حمله تروریستی 15 مارس 2019 پر می کردند از آن زمان به بعد سه برابر شده اند.

 

«فیصل سعید» ،دبیر کل هیئت امنای مرکز اسلامی لینوود در این باره گفت:توسعه این مسجد و در نظر گرفتن دو ساختمان برای آن ،این مرکز را تبدیل به مکانی فراتر از صرفا یک مکان عبادی می کند.

 

وی افزود:ما همواره قصد داشتیم مرکزی داشته باشیم که همه افراد جامعه اعم از مسلمانان و غیر مسلمانان بتوانند در آنجا فضایی برای خود داشته باشند.

 

سعید همچنین گفت: ما می خواهیم به وجود آوردن فضایی که پیام آور صلح،شکیبایی و آرامش باشد را تضمین کنیم.

 

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: پیشگیری از شیوع ویروس کرونا کانون های فرهنگی هنری مساجد ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور کانون های فرهنگی هنری مساجد حجت الاسلام ارزانی شیوع ویروس کرونا اعضای کانون بچه های مسجد مدافعان سلامت بیماران کرونا شفای بیماران کانون سلامت اطلاع رسانی فضای مجازی اجرای پویش پویش مردمی برنامه ها مسجد فائق فعالیت ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۴۸۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مساجد به عنوان‌مهمترین پایگاه اسلامی در جامعه است و نقش مهمی در آموزش، تربیت و ایجاد نزدیکی بین مسلمانان دارند.لازم به ذکر است که همواره در روایات از مساجد به بزرگی یاد شده است و یکی ازرسالت های پیامبر اکرم (ص) پس از دریافت وحی الهی و رسانیدن آن به مردم، ایجاد پایگاهی به نام مسجد بود تا مکانی برای عبادت و تشکیل اجتماعات اسلامی و مردمی باشد. بعد از آن بود که مسلمانان در نماز جماعت که در مساجد برگزار می شد، روح تربیت ونشاط را در جامعه به وضوح مشاهده کردند.

الهه یداللهی (دکتری روان‌شناسی سلامت، دانشگاه تهران) و محبوبه سعیدی (دکتری مهندسی صنایع، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران) در مقاله‌ای با عنوان «تجربه زیستی‌ از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد؛ بستری برای رشد و تعالی خانواده و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی محلات» به این موضوع اشاره می‌کند که جذب کودکان و نوجوانان به مسجد افتخار برای فعالان این عرصه است.

* موانع جذب جوانان و نوجوانان به مسجد

در این پژوهش آمده است که از جمله موانع جذب نوجوانان و جوانان به مسجد و دوری از مکان‌ها و مراکز دینی که مهم‌ترین دلیل بی‌علاقگی به امور مذهبی و انحراف در بین آنها است نداشتن جهان‌بینی مطلوب و فقدان بینش صحیح در این موضوع است.

در ادامه آمده است که بعد از جنگ تحمیلی به خاطر نبود برنامه ریزی درست و بی اعتنایی به مسجد در جذب جوانان ضعیف عمل کرده است. امروزه با تغییر نیازهای نسل جوان و تحول روحیات آن‌ها، نقش بارز مسجد به عنوان کانون تربیت دینی جوانان به روشنی مشخص می گردد. یک نوجوان در قرن بیست و یکم با بحران هویت دینی و فرهنگی روبرو می‌شود و با هجمه فرهنگی بیگانگان دست و پنجه نرم می کند. 

این پژوهشگر می‌نویسد مسجد می‌تواند به روح پرسشگر و کنجکاو جوان پاسخی درخور و متناسب با نیازهایش بدهد و الگوی درستی از دین و فرهنگ ایرانی-اسلامی به او معرفی کند.

* تاثیر محل احداث مساجد بر گرایش جوانان به آن

در ادامه باید گفت مسوولان باید درساخت مساجد تا حد زیادی مداخله کنند و انتخاب محل احداث نقشه ی مورد نظر، امکانات و فضای سبز آن و ... باید اصولی و فکرشده باشد و احداث مسجد در کوچه و پس کوچه ها و با مساحت کم یکی از موارد سوت و کوری آن است و رغبتی در دل جوانان ایجاد نخواهد کرد. مسجد و نمازخانه باید احساسات و خاطره های زیبا و به یاد ماندنی را برای همه به ویژه نوجوانان و جوانان تداعی کند.

باید تدابیری اندیشیده شود که نوجوانان و جوانان، مسجد را محل آرامش‌بخش بدانند تا با انگیزه و علاقه به آن روی آورند

در این راستا باید تدابیری اندیشیده شود که نوجوانان و جوانان، مسجد را محل آرامش‌بخش بدانند تا با انگیزه و علاقه به آن روی آورند. استفاده از  معماری زیبای سنتی ایرانی-اسلامی نیز در فضای مساجد با توجه به روحیه زیباپسند جوانان می تواند احساسات و خاطرات خوشایند را در نوجوانان و جوانان زنده کند و این خود باعث جذب جوانان به سوی مسجد است.

* تاثیر حضور مادران در مساجد و علاقه‌مندی نوجوانان

در این پژوهش آمده است که حضور مادران در مساجد باعث انس فرزندان با مسجد است. این عمل مادران به شکل عملی نشان‌دهنده محوریت دین و اهمیت اجتماعات دینی در زندگی است.

شهید مطهری در این زمینه می نویسد: «بچه را باید در محیط مشوّق‏ نماز خواندن برد. به تجربه ثابت شده است که اگر بچه به مسجد نرود، اگر در جمع نباشد و نماز خواندن جمع را نبیند، به این کار تشویق نمی‌‏شود، چون اصلًا حضور در جمع مشوّق انسان است. آدم بزرگ هم‏ وقتى خودش را در جمع اهل عبادت می‌بیند، روح عبادت بیشترى پیدا مى‏‌کند، بچه که دیگر بیشتر تحت تأثیر است. متأسفانه کم رفتن ما به مساجد و معابد و مجالس دینى و اینکه بچه‌‏ها کمتر در مجالس مذهبى شرکت مى‏‌کنند، سبب مى‌‏شود که اینها از ابتدا رغبت به عبادت پیدا نکنند.»

یدالهی و سعیدی در این مقاله از رویکرد پدیدارشناسی استفاده کرده‌اند تا روشن شود که درک و برداشتِ مادران دربار رضایت‌مندی از استفاده از فضای کار اشتراکی مادر و کودک در مساجد چقدر است و تا چه اندازه موفق شده است بستری برای رشد و تعالی خانواده و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی محلات با حضور در مساجد است.

* بهترین راه برای حضور مادران و کودکان در مساجد

این گزارش مطرح می‌کند که بهترین راه برای حضور مادران و کودکان این است که خود مسجد نگهداری کودکان در ساعات اقامه نماز را به عهده بگیرد و از تمام ظرفیت خود برای فراهم شدن شرایط این حضور استفاده کند. بهترین روش این است که در ساخت مساجد  فضای بازی و آرامش برای کودکان در نظر گرفته شود.

این گزارش ادامه می‌دهد که با اختصاص دادن بخشی از مساجد به کودکان و مدیریت آن بستر مناسب و جذابی برای مادران و کودکان فراهم خواهد شد و در راستای این مهم بعدها در سن‌های بالاتر نیز با مشارکت نوجوانان و جوانان در مساجد روبرو خواهیم شد.  

بدین‌ترتیب نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که برقراری فضاهای کار اشتراکی مادر و کودک در مساجد به بهبود در فرایند جذب مخاطب به مسجد و تثبیت و رشد علاقه به مسجد و فرهنگ اسلامی در دل کودک منجر خواهد شد.

گفتنی است، یافته‌های این پژوهش در همایش «همایش ملی مسجد و نظم اجتماعی در ایران» ارائه شده، این همایش توسط پژوهشگاه فرهنگ هنر و راتباطات اسفند 1402 برگزار شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • مسجد مهمترین پایگاه انقلاب و مردم/ مسلمانان از انتقام سخت فرزندان امام به وجد آمده‌اند
  • مساجد البرز به پرچم فلسطین مزین می‌شوند
  • ارائه آموزش‌های هلال احمر در ۶۴ مسجد زنجان
  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • تحول در رویدادها و برنامه‌های کانون‌های مساجد